Jaap is in 1949 in Purmerend geboren, en is alweer lange tijd een Noordwijkerhouter. Hij is getrouwd, heeft 3 kinderen en inmiddels 7 kleinkinderen, en woont tegenover de Prinsenhofschool aan de Langevelderweg.

In mijn werk heb ik me als officier van justitie actief bezig gehouden met criminaliteitsbestrijding en veiligheid, maar inmiddels hangt de toga “in de wilgen”. Op dit moment hou ik me vooral bezig met lokale politiek en dus het opkomen voor de belangen van Noordwijkerhout en De Zilk. Nu nog als zelfstandige gemeente, maar straks binnen de grotere gemeente Noordwijk.

Uiteraard wil ik dan meepraten en meebeslissen over alle onderwerpen die de nieuwe gemeente aangaan, maar wel steeds met de Noordwijkerhoutse bril op. Het schept veel voldoening, wanneer je op die wijze iets kan betekenen voor inwoners, ondernemers en verenigingen. De komende raadsperiode in “groot” Noordwijk wil ik vooral voor hen een spreekbuis zijn.

De partijslogan “stemt u op NZLokaal, dan stemt u op een Noordwijkerhouter of Zilker” kan ik volledig onderschrijven. Mijn persoonlijke slogan is daarbij “RECHTVAARDIGHEID”. Proberen oplossingen te bedenken, die voor iedereen goed en rechtvaardig uitpakken.

En geen achterkamertjespolitiek!