Henk is in 1941 in Dedemsvaart geboren en woont sinds 1979 in Noordwijkerhout, al lange tijd aan de Victoriberg.  Henk is in Nieuwkoop getrouwd met Korrie, heeft 2 zonen en 3 kleindochters.

Henk heeft een HBO-opleiding als bouw-,  waterbouw-  en spoorwegbouwkundige.  Daarmee heeft hij een veelzijdige loopbaan achter zich. Gedurende zijn werkzame leven in Noordwijkerhout was hij o.a. sectorhoofd Grondgebied bij de gemeente en directeur van het Vuilafvoerbedrijf  Duin- en Bollenstreek (VAB).

Henk was en is sterk betrokken bij het maatschappelijk werk in de provincie en in onze gemeente. Hij was bestuurslid van de CON (ouderenwerk), was ruim 10 jaar  voorzitter van de ouderenorganisatie OJA (Oud en Jong Actief),  is penningmeester  van het HSK (Hulpfonds van de Samenwerkingsraad van Kerken), is voorzitter van de Zonnebloem, en zet zich in voor de voedselbank. Kortom,  Henk is zeer betrokken bij het wel en wee van alle inwoners van Noordwijkerhout en De Zilk.

Door zijn inzet en goede contacten weet Henk wat er leeft en speelt onder oudere en kwetsbare Noordwijkerhouters en Zilkers. Daarnaast is Henk bij NZLokaal de vraagbaak op gebied van milieu, afvalverwerking en openbare werken.