Voor de Zilkers geen onbekende. Ik ben sinds 1979 beheerder van het Trefcentrum De Duinpan. Samen met mijn man runnen we De Duinpan en proberen wij de verenigingen en gasten een prettig verblijf te bieden, en een onderkomen waar iedereen zich thuis voelt.

In 1958 zijn onze ouders verhuisd van Katwijk naar De Zilk (ik was toen 4 maanden oud) en hebben wij met het gezin, vader, moeder en 7 kinderen in de Remmerswaalstraat gewoond. Als Nederlands hervormden gingen wij naar de Ireneschool in Noordwijkerhout. Toen mijn moeder met het hoofd van de katholieke Heilighartschool uit De Zilk in gesprek kwam en vertelde dat het toch wel beter zou zijn om de kinderen in De Zilk op school te doen, werd er toestemming gevraagd aan de bisschop. Daar kwam een positief antwoord op en zodoende zijn we in De Zilk op school gegaan en echt getogen Zilkers geworden. Dat is het mooie van onze dorpscultuur, het maakt niet uit van welk geloof of afkomst, wie of wat je bent. Hier doen we het met zโ€™n allen.

Ondanks dat we nu een mooie grote gemeente zijn geworden, hecht ik persoonlijk veel waarde aan het bewaren van deze dorpscultuur. We zijn geen apart volkje binnen de gemeente Noordwijk maar wel uniek. Een dorpscultuur waar het voor kinderen fijn is om op te groeien, en ouderen om zelfstandig te wonen en waar er nog sociale controle is omdat de meeste mensen elkaar kennen. Deze cultuur is belangrijk en moeten we koesteren, dat is waar ik me binnen deze gemeente voor wil inzetten.

Door mijn beroep hoor ik natuurlijk veel van de mensen uit het dorp over hoe zij over bepaalde zaken denken. Door de laagdrempeligheid voor veel gebruikers van De Duinpan, is het wellicht makkelijker voor de mensen om eens een gesprekje met mij aan te gaan over zaken waar zij graag eens meer van willen weten of antwoord op willen hebben. Niet dat ik het allemaal weet, maar ik zou ze wel kunnen en willen helpen met het uitzoeken om antwoorden te vinden op hun vragen. Ik hoop dat ik op deze manier iets voor de inwoners van Noordwijk en vooral voor ons unieke dorpje kan betekenen.

#NZLokaal#Helder#Zichtbaar#Betrokken#Noordwijkerhout#DeZilk#Noordwijk#gemeenteraadsverkiezingen#gemeenteraadsverkiezingen2022