Noordwijkerhout, 2 april 2020

Beste inwoners van Noordwijkerhout, de Zilk en Noordwijk-Binnen en Noordwijk aan Zee

Allereerst hopen wij dat u en uw naasten in goede gezondheid zijn en blijven.

Het is plots een hele rare tijd. Een onzichtbaar virus met een zichtbaar en voelbare verwoesting. Het coronavirus houdt ook onze dorpskernen in zijn greep. We zijn plots overgeleverd aan beperkingen die worden opgelegd door de overheid. Het coronavirus is erg besmettelijk en het blijkt steeds meer dat het geen gewoon griepje is. Het is daarom noodzaak om ons te houden aan de door de overheid opgelegde maatregelen en aan de hygiënemaatregelen. Het is raar en lastig maar nodig, voor uw en onze gezondheid.

De straten zijn leeg, de horeca en winkels zijn grotendeels dicht, kerkdiensten kunnen niet in de kerk worden bezocht, de stranden worden afgesloten, de scholen en kinderopvang zijn dicht. We willen naar buiten, genieten van onze mooie dorpskernen, de bollenvelden en het strand maar dat kan nu even niet of heel beperkt. Het is een lege wereld en stil.

Wij leven met iedereen mee. Speciaal leven wij mee met de dorpsgenoten die zijn getroffen door ziekte en overlijden en met de ouderen en kwetsbaren onder ons. Zorg voor hen als het kan en kijk naar elkaar uit. Help elkaar waar nodig op een veilige manier. Er wordt in onze gemeente al heel veel gedaan. Alle hulp is goed.

Wij hebben bewondering voor de inwoners die anderen helpen en de hulpverleners op straat, de zorgmedewerkers, huisartsen, verpleegkundigen, mantelzorgers, leerkrachten etc. Er komt veel op hen af. Wij hopen dat alle ondernemers, winkels, horeca, de bollen- en bloementelers etc. hun bestaan kunnen voortzetten. Help de lokale ondernemers, winkels, horeca en bollen- en bloementelers etc. door daar te kopen. Voor alle scholieren en examen kandidaten, veel succes en wijsheid gewenst.

De bollenvelden staan zo goed als in bloei, het zonnetje schijnt, het wordt lente. Hopelijk kunnen we snel genieten van alles wat onze mooie gemeente heeft te bieden.

Blijf gezond met elkaar!

Met hartelijke groet,

Fractie en bestuur NZLokaal