Biedt Perspectief! 

Reikhalzend kijkt de mensheid uit naar het moment, dat er weer wat ondernomen kan worden. Lekker op vakantie, een terrasje pakken of naar een concert gaan. Bij het MKB staat het water ondertussen tot aan de lippen. Ook de organisatoren van kleine- of grotere evenementen staan te popelen om weer iets voor de mede inwoners te organiseren, of het Shantykoor, dat weer heel graag bij elkaar wil komen om hun zeemansliederen’ ten gehore te brengen. Ook in Noordwijk zijn mensen, meestal vrijwilligers, actief om dit soort evenementen te organiseren. Om te komen tot een mooi resultaat heeft men veel voorbereidingstijd nodig. Denk alleen maar eens aan het opstellen van een veiligheidsplan, alvorens een vergunning wordt verleend.    
De huidige Covid 19 maatregel schrijft voor, dat een evenementenvergunning niet eerder afgegeven wordt, als dat de laatste beperkende maatregel is afgekondigd. Dat kan voor organisatoren te laat zijn! 

Op dit moment mogen we hoopvol constateren, dat vaccineren helpt, en dat er licht aan het einde van de tunnel gloort. De eerste positieve effecten zijn zichtbaar. Prachtig nieuws en biedt perspectief voor al die mensen die nog gevaccineerd gaan worden. Maar hoe lang gaat het nog duren, alvorens alles weer als normaal gezien kan worden? NZLokaal is mening toegedaan, dat er niet gewacht moet worden tot het ‘seintje groen’ gegeven gaat worden, en dat mensen dan pas over kunnen gaan tot het voorbereiden van evenementen. Biedt perspectief. Trek met de organisatoren van de diverse evenementen op en geef hen houvast door het stellen van b.v. tijdslimieten. Laat hen de aanvragen alvast doen en bespreek deze en hanteer deze flexibel. Wacht niet tot het laatste moment.

Vandaar dat wij als NZLokaal hebben gemeend vragen te moeten stellen over perspectief en duidelijkheid die nu ontbreekt voor na een periode dat het wel weer kan en mag! 

Met vriendelijke groet,
Wally, Raadslid NZLokaal

Helder, zichtbaar en betrokken!