De Schelft komt terug!

Foto van Blik op Noordwijkerhout

Afgelopen woensdag is in de gemeenteraad het voorstel van NZLokaal besproken waarin wij pleiten voor de herbouw van De Schelft, met zwembad. Ons raadsvoorstel werd ondersteund door VVD, Doen!, D66 en Puur en is met een ruime meerderheid door de raad aangenomen. Hiermee is er, bijna een jaar na de brand, een besluit genomen over de herbouw van De Schelft. Ook is er een einde gekomen aan de onzekerheid over het wel of niet terugkeren van het zwembad. Dat komt er dus!

Namens NZLokaal blikte Lisette van der Vossen in de raadsvergadering terug op het jaar vanaf de brand tot nu. “Veel betrokken mensen hebben zich ingezet voor de verenigingen, voor de andere gebruikers, en voor de herbouw van het complex. Zo is er een petitie en handtekeningenactie georganiseerd en heeft stichting Support Verenigingen De Schelft veel geld opgehaald. Er zijn overleggen geweest met de sport-, zwem-, toneel- en carnavalsverenigingen en met de Sportraad. Er zijn onderzoeken verricht, werkbezoeken afgelegd, alternatieven beoordeeld en optimalisaties uitgevoerd. Er is besloten om een tijdelijke hal te bouwen, en om middelen te vinden voor de herbouw van De Schelft met zwembad.”

Uit onderzoek bleek dat de herbouw van De Schelft mogelijk was als een multifunctioneel centrum met basaal zwembad en gezondheidscentrum. Dat betekent dat De Schelft terugkomt als sporthal die ook gebruikt kan worden voor voorstellingen, met een aangebouwde ruimte voor onder andere de ODI en Kaninefaaten. Daarnaast komt er een wedstrijdbad met beweegbare bodem. En een medisch gezondheidscentrum met fitness. Aanvullende gebruiksmogelijkheden, zoals gebruik voor E-sports of welness, worden nog onderzocht.

Van der Vossen: “De nieuwe Schelft met zwembad is een investering in de gezondheid en het welzijn van onze inwoners en een toekomstige aanwinst voor onze gemeente. Het zal opnieuw het kloppend hart van Noordwijkerhout zijn. Met oude en met nieuwe functies. Voor jong en voor oud. Voor sportiviteit en voor gezelligheid. Voor gezondheid en voor herstel. Voor inspanning en voor ontspanning.”

De nieuwe Schelft is een goed voorbeeld hoe met eendracht en doorzettingsvermogen iets moois gerealiseerd kan worden. NZLokaal bedankt iedereen die zich voor De nieuwe Schelft heeft ingezet, en zich nog zal inzetten. Op naar de feestelijke opening!