Het valt niet altijd mee. Als relatief verse lokale partij komt er in de aanloop naar de verkiezingsperiode veel op ons af. Als we ‘gewoon’ Noordwijkerhout gebleven waren dan zou het al een kluif geweest zijn, maar met de fusie op handen komen er vragen op ons af als: Hoe gaan we ons opstellen in de nieuwe raad? Gaan we alleen meepraten wanneer onze eigen kernen Noordwijkerhout of De Zilk op de agenda staan? Dat betekent dat we meer dan de helft van de tijd onze mond moeten houden…. niet helemaal onze stijl. We hebben dan ook gekozen voor een open opstelling, we gaan zeker volledig meedoen en dát houdt dan weer in dat we ook op de hoogte willen zijn van de actuele zaken in Noordwijk. Ik heb deze vakantie veel gelezen, geloof me.

Nog zo wat: blijven we als partij zelfstandig? Onze collega’s van de landelijke partijen hebben inmiddels onderdak gevonden bij hun broederfracties in het Noordwijkse. Noordwijk kent ook een rijke geschiedenis aan lokale partijen, moesten wij wellicht ook fuseren? We zijn, net als andere Noordwijkershoutse politici, op uitnodigingen tot gesprek ingegaan. We hebben uitgebreid gesproken. Er waren zeker momenten van herkenning en van een gedeelde visie. Maar in de kern is een lokale partij precies dat: een lokale partij. Dus waar zouden wij dan staan wanneer er in een kwestie gekozen moet worden tussen de kernen? Hoe sterk sta je als Noordwijkerhoutse politicus in een van oorsprong Noordwijkse partij?

NZLokaal gaat dus zelfstandig de verkiezingen in. De flyers zijn bijna klaar, het programma wordt nog wat aangevuld. De kieslijst groeit, het ledental (mensen die ons een warm hart toedragen) stijgt…

Ga in elk geval stemmen op 21 november. Wanneer je straks in die grote gemeente Noordwijk vertegenwoordigd wilt worden door Zilkers en Noordwijkerhouters die aangetoond standvastig en als altijd helder, zichtbaar en betrokken zijn, stem dan NZLokaal.

Sjaak van den Berg, lijsttrekker