Eerste stap naar nieuw college is gezet

Er breken drukke dagen aan voor NZLokaal, want na de eerste informatieronde is het nu het moment om verder te gaan praten over de vorming van een nieuw college. Daarbij gebruiken we het advies van informateur Lies Spruit als leidraad.

Dat betekent dat in eerste instantie de grote fracties, die dus veel steun van de stemmers hebben gekregen, met elkaar in gesprek gaan. VVD en CDA kregen ieder 5 zetels, Lijst Salman groeide enorm in Noordwijk en kwam op 4 zetels. Door met deze partijen te praten wordt het meest recht gedaan aan de verkiezingsuitslag.

Zoals informateur Spruit aangaf in haar rapport is er door alle partijen grote zorg geuit over de toon van de campagne van Lijst Salman. De komende dagen ‘worden de nieren geproefd’, zoals dat heet. Wie samen in een college stapt moet op elkaar kunnen bouwen. We gaan de komende dagen letterlijk ‘verkennen’ of er voldoende overeenkomsten zijn om samen de gemeente te besturen. Dergelijke gesprekken kunnen wel even duren, we willen niet over één nacht ijs gaan en moeten werkelijk het idee krijgen dat er gekozen wordt voor een frisse nieuwe koers.

Informateur Lies Spruit is voorlopig klaar met haar werk. Nu zijn wij weer aan zet. NZLokaal is haar zeer erkentelijk voor haar werk als informateur.

Bron foto: www.blikopnoordwijkerhout.nl