Richard is in 1966 in Hoofddorp geboren en woont sinds 1990 in Noordwijkerhout.

In het dagelijks leven ben ik werkzaam bij de KLM als Planner/Regisseur bij de afdeling Aircraft Services. Daar werken we in wisseldiensten, dus ben ik daar ook regelmatig in de nacht te vinden. Door het raadswerk heb ik voor mezelf de keuze gemaakt om minder te gaan werken. Op deze manier heb ik meer tijd om te kunnen besteden aan mijn raadswerk. Ik ben als raadslid actief in de commissie Bestuurlijke Aangelegenheden en Middelen, kortweg BAM.

Het directe- en oprechte contact met de burger is voor mij bepalend. Wanneer je iets wil veranderen heb je informatie uit de 1e hand nodig, en dat is je medeburger. Je op locatie begeven daar waar een probleem zich aandient. Dat kunnen kleine problemen in de straat of wijk zijn tot de grotere projecten binnen de gemeente. Daar kan je het verschil maken!

Als NZLokaal waren wij de afgelopen vier jaar dan ook regelmatig in het dorp te vinden. Wat ik ook heel erg belangrijk vind is, dat we duidelijke taal inzetten die voor iedereen begrijpelijk is. Geen moeilijke woorden, dus lekker Noordwijkerhouts. Misschien wel eens “Taal in de Raadszaal” gelezen? Daar bespreek ik de raadsvergadering in begrijpbare taal.

Wat erg belangrijk is, is dat we genoeg vertegenwoordiging(zetels) hebben in de nieuwe gemeente. En daar hebben we u voor nodig. Ik zou zeggen stem massaal op NZLokaal; een stem op NZLokaal is een garantie voor een Noordwijkerhouter of Zilker in de nieuwe gemeenteraad van Noordwijk. Ik ga er voor; u ook??