Motie publieksbalie aangenomen door de raad

Afgelopen dinsdag 27 oktober is het voorstel van NZlokaal en CDA om de publieksbalie in Noordwijkerhout te behouden aangenomen door de raad.

‘’ Wij zijn erg blij dat de meerderheid van de raad het belang ziet van serviceverlening door de gemeente vanuit Noordwijkerhout, er zijn altijd inwoners die bijvoorbeeld slecht ter been zijn of groot belang hechten aan goede dienstverlening door de gemeente in de buurt, aldus Sebastiaan Duivenvoorde, raadslid voor het CDA’’.

In het Programma Dienstverlening die de raad pasgeleden heeft vastgesteld zijn er leidende principes opgenomen zoals uitblinken in gastvrijheid en persoonlijke aandacht, het toegankelijk en gebruiksvriendelijk zijn en op alle kanalen goed breekbaar zijn (digitaal en persoonlijk). ‘’ Hier past dit voorstel natuurlijk heel erg goed bij, aldus Karin Meiland, raadslid voor NZlokaal.

Het voorstel roept op om het volledige pakket aan diensten aan te bieden vanuit het gemeentekantoor in Noordwijkerhout of een andere toegankelijke locatie, inwoners actief te informeren over deze gemeentelijke dienstverlening vanuit Noordwijkerhout en om de gemeenteraad binnen een half jaar te informeren over de dienstverlening. 


Namens NZLokaal
Karin Meiland