Nieuw Vuurtorenplein, met Janus en een parkeergarage?

Op dinsdag 26 mei heeft de gemeenteraad weer een digitale raadsvergadering gehad. Eén van de punten die op de agenda stond is de herontwikkeling van het Vuurtorenplein in Noordwijk aan Zee. Burgemeester en wethouders vragen hier geld voor aan de gemeenteraad.

NZLokaal vindt het belangrijk dat het Vuurtorenplein zo snel mogelijk wordt aangepakt, want het ligt er nu verpauperd bij. Veel winkeltjes staan leeg, er ligt zwerfvuil en er wordt steeds grafitti gespoten. Shameplekken als deze trekken andere ongewenste activiteiten aan. Hierdoor zal het gebied steeds verder verloederen. Wij zijn daarom voorstander van een nieuwe inrichting van dit gebied.

Daarin zien wij de fontein Janus weer graag terugkomen. Janus is al ruim 55 jaar het (dubbele) gezicht van het Vuurtorenplein. Veel Noordwijkers, maar ook Noordwijkerhouters, Zilkers en andere streekgenoten hebben goede herinneringen aan het Vuurtorenplein, zittend op de rand van de fontein met een ijsje.

Er wordt ook onderzocht of er een parkeergarage kan worden aangelegd in het gebied. Wij zijn een groot voorstander hiervan, want dan kan de boulevard autoluw worden, zonder parkeerplaatsen. Zodat het een echte flaneerboulevard wordt met veel ruimte voor terrassen en evenementen.

Janus, Vuurtorenplein