NZLokaal brengt nostalgische olifant na 28 jaar terug naar Noordwijkerhout

Namens de sponsor Aannemingsbedrijf Sporto, de heer B. Duivenvoorden, naambedenker Gerard van der Klugt en initiatiefneemster Karin Meiland.

Het pand aan Duin en Dal 1a, waarin onder andere kinderdagverblijf Smallsteps, de Taalklassen, Taallokaal Noordwijkerhout en Jongerencentrum X-out verblijven, had geen naam. Iedereen had het altijd over Het Pand aan Duin en Dal. Dus aan het eind van de afgelopen raadsperiode heeft Karin Meiland van NZLokaal voorgesteld om Het Pand een naam te geven.

Gerard van der Klugt van NZLokaal bedacht de naam De Olifant. Op de plek waar het pand is gebouwd, stond namelijk voorheen een reusachtige bielzen speel-olifant. De speel-olifant is later verplaatst naar het Marktplein, waarna hij helaas na verloop van tijd is verdwenen. Maar wie van de Noordwijkerhouters heeft er in zijn jeugd niet op en in geklommen?
De naam De Olifant werd door alle gebruikers verkozen als nieuwe naam voor Het Pand.

Vanwege nostalgie, maar ook om onze jeugd nieuwe herinneringen te laten maken, leek het Karin Meiland leuk om er een nieuwe speel-olifant bij te laten plaatsen. Tijdens de raadsvergadering waar dit voorstel werd besproken, luisterde de heer Duivenvoorden van Aannemingsbedrijf Sporto mee. Hij besloot om de speel-olifant te sponseren.

Afgelopen 30 april was het zo ver! De Olifant werd onthuld en geopend door naambedenker Gerard van der Klugt, initiatiefneemster Karin Meiland en namens de sponsor Aannemingsbedrijf Sporto, de heer B. Duivenvoorden. De kinderen van het kinderdagverblijf hadden lang genoeg gewacht. Ze klommen meteen op de olifant om er via alle kanten weer uit te klimmen of glijden. Het is een aanwinst!

Zie voor foto’s Blik Op Noordwijkerhout .