Portret Raadslid: Wally Rodenburg – NZLokaal

Dit keer is de beurt aan Wally Rodenburg van NZLokaal:

Raadslid Wally Rodenburg
Fotografie: Monica Stuurop

“Het mooiste plekje! Dat zijn er veel in onze dorpen. Ik kies een voor mij bijzondere plek die mij iets zegt over onze “vrijheid”. Namelijk het oorlogsmonument en de plaquette (met artikel 1 van onze grondwet), welke te vinden zijn voor ons gemeentehuis in Noordwijkerhout. Als ik naar geld, geloof en macht kijk en deze bij mensen op verkeerde wijze naar het hoofd stijgt, is dit altijd een slechte cocktail voor onze samenleving. Ieder mens heeft zijn kwaliteiten en niemand is meer als de ander. Scholing zegt iets over wat je begrijpt, maar het zegt nog niets over welk mens je bent. Dat leer je niet op school, maar van elkaar. Daar wordt ik hier iedere keer weer bewust van gemaakt of dit nu tijdens 4 mei 2020 is of als ik langsloop. Het is fijn dat er veel gelijkgestemden zijn, want mensen die zich beter voelen als een ander heb ik niet veel mee. Nu in deze Corona tijd leer je ook de mensen beter kennen en krijgt vrijheid weer (een nieuwe) betekenis. Ik hoop dat de mooie punten hiervan binnen de samenleving blijven hangen.”