Raadscolumn Karin Meiland (NZLokaal): Hallo Noordwijkers!

Hier alweer mijn 2e column. Op het moment zitten we in een zeer ongebruikelijke situatie door het coronavirus.

Beweegtuin Noordwijkerhout

Iedereen is genoodzaakt om meer tijd thuis door te brengen, thuis te werken en de kinderen kunnen niet naar school.

Helaas hebben de sportverenigingen hun deuren ook moeten sluiten. Gelukkig mogen we nog wel naar buiten, zodat we toch aan onze beweging kunnen komen, wat goed is om onze weerstand op peil te houden en een frisse neus te halen.

Bewegen is natuurlijk het hele jaar door goed, daarom maakt NZLokaal zich ook hard voor het realiseren van een beweegtuin in Noordwijkerhout, waar jong en oud kosteloos kan sporten en samen zijn. We hopen hier binnenkort meer over te kunnen melden.

Groenonderhoud

Ook zet NZLokaal zich in voor het groenonderhoud, met name in Noordwijkerhout en De Zilk want daar is een inhaalslag te maken. Menig perk staat er erg armoedig bij. Inmiddels is ons bevestigd dat in oktober – dat is het juiste seizoen daarvoor – de eerste achterstallig onderhouden perken opgeknapt gaan worden.
Loopt u als inwoner overigens zelf ergens tegenaan kunt u het melden in de Fixi app. Deze app is gratis te downloaden en speciaal ontwikkeld voor het doen van meldingen in de openbare ruimte. Over het algemeen wordt daar snel gehoor aan gegeven. Klik hier voor meer informatie.

NZLokaal is voorstander van een groene gemeente en heeft ook ingestemd met een motie om 500 extra bomen te planten. Aan de Zilkerduinweg en aan de Pilarensloot is daar al een mooi zichtbaar resultaat van. Daar houden wij van! We blijven erop letten dat ook in de rest van de gemeente er extra bomen komen. 

Betaalbare woningen

Op het moment zijn we ook druk bezig met het versnellen van de komst van extra sociale woningen en woningen voor spoedzoekers. We lopen er steeds tegenaan dat daar een groot tekort aan is. 

Ook in de Zilk zijn voor o.a. de startende jeugd veel te weinig betaalbare woningen. Gelukkig wordt nu wel hard gebouwd aan Het Zilt, maar door o.a. de vertraging zijn de prijzen daar wel te hoog voor onze jeugd. Het zou mooi zijn als er ook in De Zilk een aantal extra betaalbare woningen gerealiseerd kunnen worden.