Raadscolumn Richard Brouwer (NZLokaal): Kennismaking met Noordwijkerhout

Graag neem ik jullie in deze column mee naar mijn 1e kennismaking met Noordwijkerhout, waar ik nu al jaren met veel plezier woon.

Richard Brouwer

Dit was op 28 augustus 1986, ik was onderweg naar de verjaardag van mijn huidige vrouw. Door stad en land kwam ik met de bus om vervolgens bij het Soldaatje uit te stappen. Had ik maar een fiets, want vanaf dat punt moest ik lopen naar het centrum van Noordwijkerhout. Ik kwam langs de bollenvelden, erg mooi om te zien. Al stond er niets in bloei, maar voor mij was dit bijzonder. Dit hebben ze niet in de regio waar ik vandaan kom. Onderweg vroeg ik de weg aan een man die de tuin aan het schoffelen was. Hij brabbelde iets onverstaanbaars, het antwoord is mij nog steeds niet duidelijk. Later bleek dit een bewoner te zijn van de Clemenshof. 
 
Mijn favoriete plek in de gemeente is niet een specifieke plek, dat zijn er meerdere, ik ben verliefd geworden op het dorp Noordwijkerhout sinds ik hier ben komen wonen in 1990. De duinen, het strand, de prachtige bollenvelden die elk jaar weer in bloei staan. Maar er is een plek in het bijzonder waar ik heel graag kom, en dat is het Leeuwenhorst bos. Je kunt hier een heerlijk rondje wandelen en de kinderen kunnen tegenwoordig spelen in het speelbos. Er nog een bijzondere reden: onze trouwfoto’s zijn hier gemaakt. Als raadslid in de gemeente hoop ik dat de inwoners van de gemeente net zo genieten van als het moois als ik. Heeft u ideeen hoe wij de gemeente mooier kunnen maken, dan hoor ik het graag.