Raadscolumn Richard Brouwer (NZLokaal): Samen

In het dagelijks leven ben ik werkzaam bij de KLM. Daar werken we in wisseldiensten, dus ben ik daar ook regelmatig in de nacht te vinden. Door het raadswerk heb ik voor mezelf de keuze gemaakt om minder te gaan werken. Op deze manier heb ik meer tijd te besteden aan mijn raadswerk.

Richard Brouwer, Raadslid NZLokaal

Inwoners
Het directe- en oprechte contact met de burger is voor mij bepalend. Wanneer je iets wil veranderen heb je informatie uit de 1e hand nodig, en dat is je medeburger. Je op locatie begeven daar waar een probleem zich aandient. Dat kunnen kleine problemen

in de straat of wijk zijn tot de grotere projecten binnen de gemeente. Daar kan je het verschil maken! De Ronde Tafel Gesprekken van de gemeenteraad sluiten daar prima bij aan.

Als NZLokaal zijn wij regelmatig in het dorp te vinden en fietsen wij door de gemeente, tegenwoordig een pittig stukje fietsen met de nieuwe gemeentegrens. Wat ik ook heel erg belangrijk vind, is dat we duidelijke taal inzetten die voor iedereen begrijpelijk is. Geen moeilijke woorden, dus lekker begrijpelijk Nederlands.

Openbaar vervoer
Ik ga voor onze gemeente bij Holland Rijnland meepraten over bijvoorbeeld de verdeling van Openbaar Vervoertrajecten binnen de regio. Er zijn verbeteringen in het Openbaar Vervoer nodig, voor zowel Noordwijk, Noordwijkerhout als De Zilk. Ik ben voor onze gemeente druk aan het zetten op het Openbaar Vervoerplan om dit naar een hoger niveau te krijgen. Ik heb bevestiging gekregen dat verbeteringen nodig zijn voor het Openbaar Vervoer. En dat dit aandacht heeft binnen Holland Rijnland.

Duurzaamheid
Wat mij ook aanspreekt is duurzaamheid. En slim omgaan met de mogelijkheden van de huidige technieken, bijvoorbeeld bij de (erg duurzame) Tiny Houses. Er zijn mensen genoeg die willen verhuizen naar een Tiny House. Dat heeft weer een effect op het woningtekort. Alle kleine inspanningen helpen, want we moeten het vooral samen doen.

Denk mee
En ook een oproep naar U! Denk mee en raak betrokken bij de omgeving waarin u woont. Er zijn duizend idee├źn, die heb ik niet, maar de inwoners van onze gemeente gezamenlijk wel.

*Deze raadscolumn verscheen op 21 mei 2019 op de website van gemeente Noordwijk