Voortgang bestrijding Japanse duizendknoop

Vorig jaar hebben velen gereageerd om mee te willen doen met de proef, om middels elektrocutie, de Japanse Duizendknoop te verdelgen. Helaas heeft de proef vorig jaar geen doorgang kunnen vinden. Medio februari waren er weer contacten maar heeft Corona in combinatie met te weinig werk voor de machine hier wat roet in het eten gegooid.

Echter, bij proeven elders in het land zien wij positieve berichten over deze behandelmethode. Er zijn ook nieuwe bestrijdingsmethodes naar voren gekomen. En wel op natuurlijke wijze middels een vlo en schimmels de duizendknoop te bestrijden. De eerste berichten zijn veel belovend maar deze zullen door de NVWA (Nederlandse Voedsel en Waren Autoriteit) eerst vrijgeven moeten worden. Wilt u meer weten wat er allemaal gebeurt op dit gebied. Wilt u meer weten wat er allemaal gebeurt op dit gebied. Klik dan hier of hier voor meer informatie hoe te bestrijden!

Kunt u niet wachten en wilt u zelf wat doen. Dan kunt u altijd nog kiezen voor (deels) uitgraven en daarna zorgen dat de plant onder de grond blijft. Het is er een van de langere adem maar de plant zal door uitputting langzaam afsterven. Lees voor de zekerheid wel even na hoe deze plant af te voeren!

Mochten we nog meer nieuwe duurzamere of betaalbare bestrijding methodes tegen komen zullen we dat uiteraard met jullie delen.