Mijn naam is Karin Meiland – van den Burg. Ik ben geboren in Voorhout en sinds 1990 woon ik naar zeer grote tevredenheid in de Zilk. Ik ben getrouwd en samen hebben we drie studerende dochters. Als gezin zijn wij als vrijwilligers nauw betrokken bij de lokale gemeenschap. Het gezin doet volop vrijwilligerswerk bij de Carnavalsvereniging, speeltuin ‘de Duinrand’ en de plaatselijke voetbalvereniging van Nispen. Twee dochters zijn ook nog eens actief binnen het ‘jeugdwerk’. Zelf ben ik al ruim 20 jaar voorzitter van de gymnastiekvereniging ‘van Nispen’, wat ik dan ook met veel plezier doe. Wellicht kent men mij ook uit de lokale politiek?

Politiek
Al 8 jaar ben ik radslid van NZLokaal, waar ik bij toeval in gerold ben, en wat ik dan ook met veel passie doe. Juist nu we gefuseerd zijn met Noordwijk ben ik van mening dat het heel belangrijk is dat we op komen voor ons gezellige dorp De Zilk. Je hoeft de krant maar open te slaan of er staat wel iets over Noordwijk in, er speelt daar altijd wel wat. Over Noordwijkerhout hoor je minder en De Zilk nog minder.

De komende vier jaar?
We zien ook de voorzieningen in De Zilk teruglopen en dat is natuurlijk ontzettend jammer. We hopen dan ook dat de nieuwe supermarkt snel gerealiseerd kan worden, en dat dat wat aantrekkingskracht heeft voor meerdere winkels, zodat we weer een gezellig centrum krijgen.
Ook aan starterswoningen voor onze jeugd is een groot gebrek, met de nadruk op betaalbaar. Betaalbare woningen voor de eigen jonge inwoners, want zij blijven het liefst in de Zilk wonen. Daar zijn ze opgegroeid, hebben hun vrienden en zijn vaak nauw verbonden aan ons verenigingsleven. Uiteraard geldt ditzelfde voor de eigen inwoners in Noordwijkerhout.
Nu zie je dat veel huizen verkocht worden aan mensen uit de stad omdat ze het hier “lekker goedkoop” vinden, maar dat kan mijns inziens natuurlijk niet de bedoeling zijn.
Ook sport vind ik erg belangrijk. Sport houd je jong en vitaal en is ook goed voor de sociale contacten.
Sport moet voor iedereen laagdrempelig toegankelijk zijn, daarom ben ik ook een voorstander van beweegtuinen. De beweegtuin op de hoek Pilarenlaan en Parnassialaan in Noordwijkerhout levert dit bewijs.

Geef ons een kans om ook weer in de volgende periode te schitteren en stem op NZLokaal.

#NZLokaal#Helder#Zichtbaar#Betrokken#Noordwijkerhout#DeZilk#Noordwijk#gemeenteraadsverkiezingen